Monday، ۲۱ Farvardin ۱۴۰۲
نمک آبی یا همان پرشین بلو سالت یکی از بهترین انواع نمکها در دنیا محسوب میشود که حاوی مواد معدنی بسیار مفیدی است. نمک آبی صدردصد ایرانی بوده و در معادن سمنان و گرمسار با شرایط دمایی و فشار خاصی به شکل رگههایی آبی در دل سنگ نمک تشکیل میشود. این نوع نمک فوق العاده کمیاب و نادر است و برای استخراج آن بایستی سنگ نمکهای فراوانی شکسته شود، به همین دلیل نسبت به نمکهای معمولی قیمت گرانتری دارد.نمک صورتی هیمالیا نوعی نمک خوراکی بوده و مواد معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، آهن و پتاسیم را در ترکیبات خود دارد. رنگ صورتی و گاهی قرمز نمک هیمالیا به دلیل وجود اکسید آهن است. نمک صورتی از منطقه پنجاب در پاکستان، نزدیک کوهپایه هیمالیا به صورت تکههای سنگ نمک بزرگ استخراج شده و مواد معدنی فوقالعادهای دارد.
غالبا وقتی صحبت از نمک باشد اولین تصویری که به ذهن افراد خطور میکند نمک معمولی آشپزخانه است. نمکی سفید با دانههای خیلی ریز که پس از تصفیه و تمیز شدن مقداری هم ید خوراکی به آن اضافه شده و برای نمکدان سر میز و سفره و داخل غذا هنگام پختوپز مورد استفاده قرار میگیرد. اما امروزه انواع دیگری از نمک وارد سبد غذایی افراد شده که از نمک معمولی مفیدتر هستند. از جمله نمک صورتی هیمالیا و نمک آبی که هر کدام خاصیت و فواید متفاوتی دارند. این دو نمک علاوه بر مصرف خوراکی و روزانه گاهی برای درمان برخی بیماریها به صورت استعمال روی پوست مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم با پرداختن به سوال «نمک آبی و صورتی چه فرقی دارند؟» بررسی دقیقی در رابطه با این دو نوع نمک انجام دهیم، دعوت میکنیم تا انتها همراه ما باشید.
نمک آبی یا همان پرشین بلو سالت یکی از بهترین انواع نمکها در دنیا محسوب میشود که حاوی مواد معدنی بسیار مفیدی است. نمک آبی صدردصد ایرانی بوده و در معادن سمنان و گرمسار با شرایط دمایی و فشار خاصی به شکل رگههایی آبی در دل سنگ نمک تشکیل میشود. این نوع نمک فوق العاده کمیاب و نادر است و برای استخراج آن بایستی سنگ نمکهای فراوانی شکسته شود، به همین دلیل نسبت به نمکهای معمولی قیمت گرانتری دارد.
فروشگاه شادراج اولین مرکز فروش نمک آبی اصل در ایران است که پس از تحقیقات فراوان بر روی این نوع نمک به خواص بینظیر آن پیبردند. نمک آبی میزان قابل توجهی عنصر پتاسیم دارد که باعث آبی رنگ شدن بلورهای نمک میگردد. رنگ آبی در بلورهای نمک به شکل رگههایی ظریف بوده و پس از آسیاب شدن، نمک همچنان آبی رنگ است. افراد سودجو با رنگ کردن دانههای نمک سعی در فروش نمک تقلبی به مصرف کنندگان دارند از همین رو پیشنهاد میکنیم برای تجربه خریدی مطمئن و به صرفه نمک آبی را از فروشگاههای معتبر و شناخته شده خریداری کنید.
نمک صورتی هیمالیا نوعی نمک خوراکی بوده و مواد معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، آهن و پتاسیم را در ترکیبات خود دارد. رنگ صورتی و گاهی قرمز نمک هیمالیا به دلیل وجود اکسید آهن است. نمک صورتی از منطقه پنجاب در پاکستان، نزدیک کوهپایه هیمالیا به صورت تکههای سنگ نمک بزرگ استخراج شده و مواد معدنی فوقالعادهای دارد. نمک صورتی هیمالیا خواصی مشابه با کریستال نمک آبی دارد و به شکل بلورهای نیمه درشت در نمکدانهای آسیباب دار به فروش میرسد. بهتر است از نمک صورتی برای پخت و پز استفاده نشود تا مواد معدنی نمک در اثر حرارت خاصیت خود را از دست ندهند.
نمک صورتی هیمالیا علاوهبر مصرف خوراکی به شکلهای متفاوتی مورد استفاده قرار گرفته و خواص درمانی فوقالعادهای دارد. از جمله این خواص میتوان به افزایش سطح هورمون سروتونین در بدن،کمک به درمان میگرن، رفع خلط گلو و درمان برونشیت اشاره کرد. همچنین عناصر موجود در کریستال نمک هیمالیا علاوهبر تامین املاح مورد نیاز بدن خاصیت ضدعفونی کننده طبیعی برای دهان و دندان دارد. از جمله خواص دیگر نمک صورتی عبارتند از :
فراموش نکنید که نمک صورتی هیمالیا حاوی مقادیر قابل توجهی سدیم کلرید است. علارغم همه مزیتهای این نمک بینظیر زیاده روی در مصرف آن سبب نارسایی قلبی، سیروز کبدی، فشار خون بالا و بیماریهای کلیوی میشود. از طرف دیگر نمک صورتی فاقد ید بوده و برای افرادی که نیاز به این عنصر دارند توصیه نمیشود.
نمک آبی دارای املاح معدنی بسیار مفیدی از جمله پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است که از عناصر ضروری برای سلامت بدن محسوب میشوند. در ادامه به صورت مختصر با تاثیرات مثبت هر کدام از این عنصرها در بدن آشنا میشویم :
علاوه بر عناصر عنوان شده نمک آبی حاوی 98درصد سدیم کلرید طبیعی و خالص است که طعم خوارکی و غذاها را برای ما دلنشینتر میکنند.
حال با شناختی که از دو نمک صورتی و آبی به دست آوردیم پاسخ بهتری به سوال نمک آبی و صورتی چه فرقی دارند؟ خواهیم داد. از لحاظ عناصر سازنده هر دو نمک حاوی مقادیری کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن و سدیم کلرید اما با درصدهای متفاوتی هستند. برای مثال نمک آبی میزان بیشتری پتاسیم دارد به همین دلیل به رنگ آبی است و نمک صورتی به سبب درصد بالاتری اکسید آهن به رنگ قرمز و صورتی تشکیل میشود.